top of page

In gesprek met het Licht

Hallo Licht, begin ik. Kunt u ons wat over uzelf vertellen?

Jazeker kan ik dat. Dankjewel voor deze vraag en voor de uitnodiging om te vertellen. Mensen denken allemaal te weten wie en wat ik ben, maar echt mij vragen gebeurt maar zelden. Ik ben er blij verrast door. Maar goed waar zal ik beginnen?

Misschien wel helemaal bij het begin, stel ik voor, maar ik besef me dat dit dan wel een lang gesprek kan worden, zeg ik lachend.

Jazeker, daar heb je helemaal gelijk in. Ik zoom wel even in op wat er dit moment belangrijk is van mij te weten en dan gaan we later verder. Dat zou ik graag willen. Afgesproken?, stelt het Licht voor.

Prima, zeg ik. Wat is voor nu belangrijk om van u te weten?

Ik ben het Licht wat inhoudt dat ik alleen maar uit pure levensenergie en liefdesfrequentie besta. Daarmee heb ik eigenlijk alles al gezegd. Levensenergie is de energie die het leven mogelijk maakt, die er voor zorgt dat alles en iedereen bestaan kan. Het is de frequentie van de energie die zorgt dat jouw lichaam werkt zoals het werkt, dat de natuur werkt zoals het werkt, dat ieder organisme hoe groot of klein ook precies werkt zoals het werkt. Dat omvat ontzettend veel. Als je alleen al naar je zelf kijkt dan zorgt het voor de werking van alle processen in je lichaam, op alle verschillende lagen fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel en nog meer. Het zijn de natuurelementen en het gehele universum die doordrongen is van levensenergie, die gevoed worden door de levensenergiefrequentie.

Deze levensenergie wordt weer gevoed door liefdesfrequenties. Zonder liefde geen leven. Liefde is de grootst mogelijke staat van zijn die alles en iedereen kan helen. Of het nu gaat over oorlog of een klein pijntje, alles is met liefde te helen. En dat is wat de mensheid meer en meer mogen weten en ervaren.

Wow, zeg ik verwonderd. Dat is kort maar heel krachtig. U als Licht bent dus de levensenergie en de liefdesenergie ineen.

Precies! Ik heb de mooist mogelijke rol in het hele universum die je je maar kunt bedenken.

 

Als u de levensenergie bent, bent u dan het begin van leven?

Ik ben de eerste die de levensenergie heeft ontvangen en mag verspreiden. Daar was scheppingskracht voor nodig en die benoem ik nu als Bron. Je kunt het ook God noemen of het Al of nog anders. Vanuit Bron, schepping ben ik ontstaan. Omdat alles vanuit grote liefde is ontstaan, is ook die liefdesfrequentie aan mij meegegeven om te verspreiden. Vanuit de scheppingskracht is er in elk levend organisme levensenergie en liefdesfrequentie aanwezig. Wat dat betreft ben ik niet meer dan jij. Alleen is het verspreiden van levensenergie en liefde het enige wat ik heb te doen. Verder niets. En dat voelt als de grootst mogelijke eer.

Dat begrijp ik, reageer ik. Het voelt voor mij nu ook dat wij allen dezelfde taak hebben. Ook wij mogen levensenergie en liefde door ons heen en om ons heen verspreiden toch? Wij kunnen ons daarbij heel erg opladen en ondersteund voelen door het Licht wat u bent.

Ja, dat zeg je mooi. Zo is het precies. Jullie hoeven je alleen maar te verbinden met mij en dan stroomt het al door je heen.

Hoe kan ik dat het beste doen?, vraag ik dan.

Eigenlijk is dat uiterst eenvoudig. Op Aarde zijn er veel manieren aangewend en ontwikkeld. Op zich maakt het ook niet uit hoe je het doet, als je het maar doet. De meest eenvoudige manier is door je gedachtenkracht en snelheid in te zetten. Als jij denkt aan mij, het Licht, en je stelt je voor dat dit meteen bij je is en via je kruin door je heen stroomt, dan hoef je er alleen nog maar op te vertrouwen dat dit ook zo is. Sommige mensen voelen het heel duidelijk, anderen zien het, maar het grootste deel mag het gewoon weten en erop vertrouwen. Het planten- en dierenrijk denkt er niet over na. Zij ontvangen gewoon zuiver de levensenergie en liefde en geven dit ook aan hun naasten en de natuur door. Zij hebben geen gedachten en overtuigingen en belemmerende programmeringen die het tegenhouden. Zij leven op het ritme van de natuur, van licht en donker en de seizoenen.

Ja, dat snap ik. Daarom kun je ook zoveel kracht ervaren van de dieren en liefde van ze ontvangen en voor ze voelen. Maar om even in te zoomen op het donker; wat kunt u daarover vertellen?

Overal waar Licht is, is geen donker. Dat is niet mogelijk. Het licht is vele malen sterker dan het donker en zal altijd terrein winnen, om het zo maar te zeggen. Bovendien hoort bij Licht leven en liefde en bij donker bederf en angst. En ja, ook dat is er. Toch heb ik daar niet veel mee te maken. Ik doe mijn ding en verspreid wat ik heb te verspreiden, daar waar het nodig is. Ik heb geen angst voor donkerte, omdat ik veel sterker ben. Kort gezegd, ik heb niets met donker.

Voor de mensheid is dat anders, zeg ik dan. De mensheid heeft veel met donkere gevoelens, met ziekte en angst te maken. Misschien is het wel zo dat de wereld zo’n beetje gerund wordt door angst. Hoe ziet u dat? Wat is uw rol hierin dan? Kunt u deze donkerte niet allemaal laten oplossen met uw straal van levensenergie en liefde?

Ha, ha, ja dat zou mooi zijn. Nu op dit moment toveren jij en ik alle donkerte weg. Helaas Baukje, zo gaat dat niet. Het donkerte is gecreëerd door voornamelijk de mensheid zelf. Het is niet nodig, maar het is er wel. Ik kan het Licht er op schijnen en er verandert al iets.

Precies, dan stel ik voor om op alles het Licht te laten schijnen, dan verdwijnt al het donker als sneeuw voor de zon, zeg ik.

Zeker. Alleen vergeet je nu dat ieder wezen licht en liefde is en scheppingskracht heeft en dat iedereen de keuze heeft te doen wat hij/zij daar zelf mee wil doen. Dat is niet aan jou en mij. Wij kunnen, samen met alle bewuste lichtwezens onze levensenergie en liefdesfrequenties verspreiden. Op die manier zal het lichtveld zich uitbreiden en uiteindelijk het donker doen laten verdwijnen.

Nou, dat mag van mij morgen wel, lach ik.

Helaas. Nogmaals, het is niet aan jou en mij, het is aan de gehele mensheid en nog meer. Het hele Universum, en vergeet niet dat dit niet te bevatten groot is, speelt een rol in licht en donker wat vooral op Aarde een grote rol speelt. Maar er is hoop Baukje. Het Licht wint terrein.

Vertel eens?, vraag ik door.

Ik kan zien dat er plekken op de Aarde zijn die in het geheel oplichten. Daar wonen mensen in verbinding met de natuur en met elkaar. Overal op de Aarde ontstaan deze plekken, sommigen klein, sommigen groot, van leefgroepjes tot aan hele grote gebieden. Ik kan nog niet landen noemen, dat is nog een stap te ver, maar ook dat zit er aan te komen. Landen waarin men één is met de natuur en met elkaar. Het gaat zich hoe dan ook verspreiden. Dat  kan niet anders.

Wow, daar heb ik zin in. Kan ik daar ook wat in betekenen?

Zeker. En dat doe je ook al. Licht in de vorm van bewustzijn verspreiden is belangrijk. Licht in jezelf verspreiden, je donkerte en angst in jezelf opruimen. Dat is wat er nodig is. Velen zijn daar mee bezig. Het groeit. De levensenergieën en liefdesfrequenties stromen rijkelijk door steeds meer mensen op Aarde en daarmee lost steeds meer donkerte op en wint het Licht terrein. Overal waar mensen zich openen om mij te ontvangen wordt opgeruimd, schijnt het licht op donkerte, wat daardoor transformeert. Ik mag steeds groter worden, mij steeds meer laten zien en dat geldt ook voor jou en iedereen die dit leest.

 

 

 

 

99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Uniek

Harmonie

Comments


bottom of page