top of page

Eenvoud

Om een onderwerp te hebben voor een Hart-Inspiratie die ik elke zondagmorgen schrijf, trek ik een kaartje uit mijn nieuwe kaarten set ‘Open Je Hart’. Het is het kaartje Eenvoud. Met de aanvullende tekst: De essentie is eenvoudig. Het meest complexe lijkt in essentie eenvoudig te zijn, als je het doorziet.


Ik denk, dat wanneer je meer vanuit je hart leeft het leven eenvoudiger is. Het denken maakt het zo complex, vaak veel complexer dan nodig. Vaak maak je door de overuren van je denken je problemen groter en complexer, terwijl de oplossingen vaak zo simpel zijn. Het leven in de huidige wereld is best complex. Leven in eenvoud is vast en zeker veel eenvoudiger. Ik ken inmiddels meerdere mensen die hun complexe leven inruilen voor een eenvoudig leven. Mensen die op zoek zijn naar een leven dichter bij de natuur en dichter bij zichzelf. Een leven meer vanuit het hart dan vanuit het hoofd. Vele jonge mensen zien dat het leven anders kan, net zoals mijn eigen dochter. Ze geven de voorkeur aan een leven in een community in landen als Portugal, Spanje, of bijvoorbeeld Bulgarije of Slovenië. Ook in eigen land is het leven in kleine gemeenschappen in trek. Los van alle verplichtingen die in onze maatschappij de norm zijn geworden. Meer vrijheid en eenvoud; een wens van steeds meer jongeren.


Wij hebben op school geleerd ons hoofd te gebruiken; ons denken te ontwikkelen. Zelfs wanneer kinderen daar nog te jong voor zijn en nog in de fase zitten van doen en voelen, is de benadering vanuit het denken. Allemaal samen richten we de pijlen voornamelijk op dat hele kleine stukje in de linker hersenhelft, terwijl er nog zóveel meer te ontwikkelen valt. Momenteel zien we dat er initiatieven ontstaan om ook hierin verandering te brengen. Ouders trekken aan de bel en komen samen om andere scholen op te zetten. Het onderwijs is één van de systemen die een fikse verandering mag ondergaan van denken naar voelen, van hoofd naar hart, van complex naar eenvoud. Persoonlijk wil ik middels workshops, cursussen en Luisterkind bijdragen aan groei in bewustzijn in het basisonderwijs.


Deze tijd vraagt veel van ons en helpt mee aan de verschuiving die langzaam maar zeker plaatsvindt. Als je het mij vraagt schuiven we van het denken naar het voelen - van het hoofd naar het hart - van complex naar eenvoud. In die verandering zitten we met elkaar. Het is de frequentie van de aarde - de Schumann Resonantie - het is de ontwikkeling en de verhoging van het bewustzijn, het is gewoon evolutie. Evolutie die altijd doorgaat. Ontwikkeling die altijd plaats vindt. Wil je hier meer over lezen dan raad ik je zeker de boeken over en van Christina von Dreien aan.


Het woord eenvoud roept nog wat anders bij mij op. Mijn gedachten gaan naar tweevoud, meervoud en weer terug naar eenvoud. Voor mij bevat het eenvoudig de essentie van ons bestaan: namelijk dat we alleen één zijn. Het is alleen niet zo eenvoudig om dit te beseffen. Misschien kun je het zien als al die enkele waterdruppels die samen de oceaan vormen. Zo zijn alle energieën verbonden met elkaar


Zou de wereld niet veel eenvoudiger zijn als we allen zouden beseffen dat alles één is?

Zou er dan nog een reden zijn voor overheersing en onderdrukking, macht en onmacht, rijkdom en armoede, oorlog en geweld?

Als het eenheidsbewustzijn groeit, groeit er liefde, vrede en harmonie.Eenvoud

Eenvoudig leven

Eén met allen

Van hoofd naar hart

Eenheidsbewustzijn


51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Uniek

Comentarios


bottom of page