top of page

31 Lichtstralen van december 2020

Bijgewerkt op: 5 mei 2021

Lichtstraal 1: Voel Licht. Voel dankbaarheid voor Licht.

Op deze dag na de volle maan mag je het ontvangen licht van creatie inademen en omarmen. Creëer in ieder geval 1 x vandaag een moment dat je het licht van de maan, zon of sterren echt voelt en er dankbaar voor bent.

Op 21 december deel ik ter ere van het Lichtfeest 21 MINI LUISTERKIND-AFSTEMMINGEN uit. Wil jij daar kans op maken laat het me dan weten door op de hoorjehart fb pagina het woord LICHT achter te laten.


Lichtstraal 2: Visualiseer je Goddelijke vonk naar vlam, naar lichtbol.

Het goddelijke vonkje in jouw hart kan je laten groeien door het te visualiseren als een vlam die jou van binnen verwarmt. Je kunt het nog verder laten groeien tot een lichtbol in jouw hart. De kracht van gedachten, de kracht van visualiseren laat je licht groeien.


Lichtstraal 3: Liefde is Licht. Waar Licht is kan het donker niet zijn.

Waaraan geef jij je liefdevolle aandacht?

Liefde is Licht. Dus wanneer je liefde voelt voor iets of iemand, dan geef je het licht. Wanneer het licht is, is het niet donker. Je kunt dus donkere gedachten en donkere situaties verlichten door het liefdevolle aandacht te geven. Doe je mee?


Lichtstraal 4: Benoem waar je trots op bent zodat het Licht in jou groeit en je het uitstraalt.

Het licht verspreiden gaat automatisch zodra je het licht in jezelf ontsteekt. Het begint met liefde voor jezelf, aandacht geven aan de mooie dingen in jezelf. Pak nu het minuutje om jezelf liefde te geven door alles te noemen en te voelen waar je trots op bent. Dan schijnt het Licht in jou en straal je het uit.


Lichtstraal 5: Lichtpuntjes hoef je niet te zoeken, je kunt er gewoon één zijn.

Ja, zo gemakkelijk is het. Gewoon zijn.


Lichtstraal 6: Dankbaarheid voelen voor de zon. De zon gaat op en weer onder, maar nooit uit. (Toon Hermans).

Kun jij je ook zo dankbaar voelen voor de zon?

Vandaag is de zon grotendeels achter de wolken. Hier en daar misschien een gaatje waar een gouden straal doorheen kan glippen. Ik kan me soms intens dankbaar voelen voor de zon en me er helemaal aan opwarmen van buiten en van binnen. Ik word blij en vrolijk van de gouden lichtstralen. Dankbaar voelen voor het licht van de zon. Ook al zit hij verstopt achter de wolken, het licht is er altijd.


Lichtstraal 7: Geef de ander een glimlach, compliment, schouderklop of knipoog. Ook dat is verspreiden van Licht.

Waar laat jij je door verwarmen?

Ik vind het heerlijk om naar de dansende vlammen in de houtkachel te kijken. Het licht, de kleur, de beweging en vooral de warmte voelen. Het brengt me eventjes terug naar vroeger toen we soms op zaterdagochtend het land in reden met een grote wagen vol rommel. Vuurtje stoken. Spannend en lekker warm. Vuur is één van de 4 natuurelementen wat hoort bij leven. Het licht van vlammen verwarmt je van buiten. Warme chocolademelk van binnen.

Wat doet een oprechte glimlach, een knipoog, een lief gebaar of woord, een schouderklopje of compliment met jou? Als dat jou verwarmt, dan verwarmt dat ook een ander. Ook dat is verspreiden van Licht.


Lichtstraal 8: een wandeling in de natuur, mooie muziek of een visualisatie brengt Licht in jezelf en helpt je om te gaan met negatief nieuws.

Hoe ga jij om met negatief nieuws?

Gisteren hoorde ik vervelende berichten. Nieuws wat mij even uit balans haalde en me mee nam naar negatieve gedachten. Ik ben me ervan bewust dat ik ook dat mag horen en ontvangen en vervolgens mag laten. Bij mezelf blijven. Het licht in mijzelf bewaren en niet laten verduisteren door donkere wolken.

Hoe ik dat doe? Een wandeling in de natuur, een visualisatie van licht wat mijn hart en gehele lichaam vult, fijne muziek, fijne gedachten, lief zijn voor mezelf, dankbaarheid... Er zijn vele mogelijkheden om dicht bij jezelf te blijven en je frequentie hoog te houden. Het begint met bewustzijn en even pas op de plaats. Een klein momentje voor jezelf. Ik wens jou een positieve lichte dag met lichtmomentjes voor jezelf


Lichtstraal 9: Samen kunnen we ons Licht bundelen tot een krachtige Lichtstraal die de wereld verlicht.

Help jij mee om de wereld weer wat groter te maken en te verlichten? Wat een dichte mist vanmorgen. Wat een kleine wereld, wat een stilte. Toen ik in het bos wandelde kon ik de stilte ervaren. Zelfs die kwebbelende aap in mijn hoofd was een tijdje stil. Heerlijk!

Mist maakt de wereld klein. Licht maakt de wereld groot. Laten we het Licht verspreiden; met kerstlichtjes, maar vooral ook met het Licht wat jezelf bent. Dan trekt de mist van deze tijd op en vergroten we de wereld. Samen, want hoe meer Lichtjes, hoe krachtiger de Lichtbundel straalt en hoe sneller we de wereld verlichten


Lichtstraal 10: Door je hart bewust te openen en je Licht en Liefde uit te stralen, kleur je de wereld een beetje mooier.

Wat doe jij om je hart te openen?

Deze zomer was ik bij festival Tijdloos en kon ik een cacao ceremonie beleven. De echte pure cacao wordt al vele eeuwen gezien als een medicijn. Het opent je hart.

Door overtuigingen en ervaringen die wij van jongs af aan mee krijgen en beleven, bouwen wij ongemerkt een schild rond ons hart. Enerzijds beschermd dit ons tegen pijn, anderzijds sluit het ons af om liefde te voelen, om ons hart te openen voor het leven, vanuit ons hart te ontvangen en te geven. Open je je hart dan straal je je liefde en licht uit naar de wereld om je heen en kleur je de wereld een beetje mooier. Ook als je het niet bewust doet. Ben je er wel bewust mee bezig dan is het dubbel zo krachtig.


Lichtstraal 11: Woorden zijn energie. Door intentie gecombineerd met gevoel kun jij je eigen lichtknopje op 'aan' zetten. Op welk lichtknopje druk jij? Vanmorgen realiseerde ik me hoeveel lichtknopjes ik aandeed. Anderen dan anders, meer dan anders. Natuurlijk door alle verschillende kerstverlichtingen. In houd ervan om de donkerste maand van het jaar te verlichten. Zo gemakkelijk eigenlijk; je drukt op een knopje en het licht is aan! Vaak zet ik 's morgens ook mijn eigen licht aan. Meestal met een meditatie of visualisatie van bijvoorbeeld Bonnie Bessem. Woorden zijn energie. Wat als ik gewoon zeg 'ik zet mijn Licht aan'? Als ik het met de juiste intentie, aandacht en gevoel zeg gaat mijn lichtknopje op 'aan'. Easy hi hi.


Lichtstraal 12: Kom in beweging. Verbind je met Moeder Aarde en Vader Zon en laat het Licht in en rondom jou stromen.

Kom in beweging en creëer Licht. Elke week geniet ik met volle teugen van de Dru Yoga lessen van Boukje Hoeksma. Ze leert ons om met behulp van adem en beweging bijvoorbeeld je hart te openen, het licht te ontvangen of in onszelf te ontsteken. Krachtig en prachtig! Hier de bewegingen uitleggen gaat mij niet lukken. Dat moet je ervaren. Het is mij in ieder geval duidelijk dat je zelf tot zoveel in staat bent en dat er nog zoveel te leren is.

Bewust zijn van de vele mogelijkheden is leuk, maar het heeft pas effect als je er wat mee doet. Eerlijk gezegd laat ik best veel liggen en praktiseer ik bijvoorbeeld de mooie yogaoefeningen te weinig naar mijn eigen zin. Vanmorgen maar weer eens de zonnegroet gedaan. Op You Tube zijn hierover genoeg filmpjes te vinden. Het verwarmt je lichaam, de dag begint lichter en energieker. Voor mij gaat het erom dat ik bewust, dus met alle aandacht erbij, beweeg, adem, mij verbind met moeder Aarde en vader Zon. Doe je mee?


Lichtstraal 13: Wat spiegel jij vandaag naar je omgeving? Kies je voor licht laat dan je glimlach volop stralen.

Wat spiegel jij de wereld in? Vooral van mijn eigen kinderen hebben ik veel geleerd door in de spiegel te kijken die zij voor mij willen zijn. Een voorbeeld: was ze opstandig, dan ontdekte ik de opstand in mijzelf die ik diep van binnen wel voelde maar niet liet zien. Zodra ik me dat dan bewust was kwam er verandering. Er verandert echt iets zodra je durft en kunt kijken naar wat je kinderen, je partner, je ouders, je collega's of de wereld jou wil spiegelen.

Licht is liefde en is wat wij in de kern van ons bestaan zijn. Spiegelen is een manier om aandacht aan Licht/Liefde te geven en te ontvangen. Je zult merken dat wanneer jij je vult met Licht en met een stralende glimlach rondloopt, van andere mensen een glimlach of knikje terug krijgt. Voor vandaag de uitnodiging om bewust te zijn wat jij laat zien, de spiegel die jij voor anderen bent. Laat je Licht maar volop stralen.


Lichtstraal 14: Aandacht geven aan dat waar je zo dankbaar voor bent en het zal groeien.

Dat wat je aandacht geeft groeit. Waar ben jij dankbaar voor?

Alles wat aandacht krijgt groeit is een welbekende uitspraak. Ik heb het vaak gebruikt en ben me er zelf regelmatig van bewust. Als ik me richt op het donker, het niet fijne in deze wereld kan het gebeuren dat mijn gedachten een loopje met me nemen. In ieder geval wordt het niet leuke groter. Vooral nu, nu er zoveel donkere berichten ons bereiken vind ik het belangrijk om bewust mijn aandacht te sturen. Ik wil niet dat het me meeneemt naar het donker, dus breng ik mijn eigen trilling omhoog door me te focussen op alles wat fijn en goed is. Op alles wat Licht is. En dat is veel! Ik ben dankbaar voor zoveel in deze tijd en sta daar ook regelmatig bij stil. Onder mijn kussen ligt een edelsteen en zodra ik die ’s avonds voel benoem ik 3 dingen waar ik die dag dankbaar voor ben. Het zorgt ervoor dat ik positief mijn dag afsluit en lekker slaap. Ook een idee voor jou?


Lichtstraal 15: Je kunt er voor kiezen om bewust Licht te verspreiden op jouw eigen unieke manier.

Hoe ga jij met de angst om? We worden bedolven onder angst. Het is de angst die regeert, het is angst wat wordt verspreid, het is angst wat wordt gevoed. Vooral als je een beetje afstand neemt, als je achterover leunt in je stoel en luistert naar de berichtgeving. Angst is niet fijn. Het geeft een naar gevoel, het is donker, het werkt belemmerend, vernietigend, ontwrichtend. Je kunt er niet omheen, of toch wel? Ik wil me niet laten leiden door angst, dus kies ik bewust voor vertrouwen, licht en liefde. Ik kies ervoor om Lichtstralen te schrijven en de wereld in te sturen. En dat voelt erg goed moet ik zeggen


Lichtstraal 16: Wij mogen stralen als een vuurtoren die waarschuwt, die veiligheid en richting geeft in het donker. Fungeren als een vuurtoren?

Denkend aan de lichtstraal van vandaag zag ik ineens een vuurtoren in mijn gedachten. Ik weet nog dat mijn vader mij als kind wees op de vuurtorens op de Waddeneilanden. Bij helder weer konden we de lichtstralen, de lamp en dus a.h.w. de eilanden zien. Een vuurtoren is een lichttoren en verspreidt het licht om veiligheid en richting te geven, om te waarschuwen in het donker. In vroegere tijden waren vuurtorens voor velen van levensbelang. Ik kan me voorstellen dat wanneer je op de donkere zee was en het licht van een vuurtoren zag opdoemen je toch wel een vreugdekriebeltje voelde. Nu nog verspreiden de lichttorens hun licht en zijn ze richting gevend en plaats bepalend. Wij kunnen ook de functie van een vuurtoren op ons nemen en veiligheid bieden, richting bepalen, waarschuwen en vooral ons Licht laten stralen zover we kunnen Dat hoeft niet groots als de Brandaris op Terschelling, maar kan ook klein als de Rode Kabouter op Vlieland. Ieder op zijn/haar eigen sterkte. Wil jij mee stralen? Vele lichten samen stralen sterk.


Lichtstraal 17: Een douche van licht reinigt en vult je met licht zodat je straalt. Hoe zorg jij ervoor dat je straalt?

Vanmorgen ben ik begonnen met een energetische douche van licht. Het voelt goed. Opgeladen, vrolijk en licht. Ik geloof dat ik dat elke ochtend maar weer even oppak. Wat extra licht in deze donkere dagen kan ik wel gebruiken.

Een fysieke douche spoelt alle viezigheid van je af. Vooral aan het eind van de dag kan dat heel fijn zijn. Als je dan ook nog bewust in je gedachten de minder fijne dingen van de dag door het doucheputje laat verdwijnen, dan werkt het dubbel reinigend. Bij een douche van Licht visualiseer je je een douche. Je stelt je voor dat er vanuit het universum alleen maar helder wit licht komt die je helemaal schoonspoelt en vervolgens vult met Licht. Je lichaam en ook je uitstraling. Het geeft je vast en zeker een goed en licht gevoel en een stralend vervolg van de dag.


Lichtstraal 18: Je hersenen weten niet wat echt of bedacht is.Met de kracht van gedachten kun jij jezelf, je omgeving en de wereld verlichten. Wat maak jij je hersenen wijs?

Gisteren had ik het over de douche van Licht. Misschien vind je dat maar vreemd, maar weet jij dat het je hersenen niets uitmaakt of het echt is of bedacht? Oeps! Dan mag ik er wel om denken wat ik denk! Mijn gedachten gaan de hele dag door en dus denken mijn hersenen dat alles wat er door mijn gedachten gaat echt is? Dat is niet best… of…. dat biedt perspectief! Het is maar net hoe je het bekijkt. Positief of negatief. Je kunt dus met gemak je hersenen wijs maken dat je die lichtdouche neemt. Dat je jezelf vult met gouden licht, dat je jezelf reinigt met violet licht, dat je je huis, je dorp of stad, je provincie, land werelddeel of zelfs de gehele wereld en het universum vult met Licht vanuit de Bron. Verbeeldingskracht is wat we nodig hebben. Hoe Licht zou het zijn wanneer iedereen dit weet en doet?


Lichtstraal 19: Love Shine a Light in every corner of the world. Let the love Light carry. Het liedje Love Shine a Light van Katrina & the Waves heb ik vaak in mijn gedachten. Het lied won in '97 het songfestival. In die tijd was ik dirigent van kinderkoor Prelude en zongen we dit meerstemming uit volle borst. Het is en blijft een eenvoudige maar mooie tekst. Van alle tijden en zeker ook nu. Laten we onze liefde en licht stralen want samen verlichten we de weg in alle hoeken van de wereld.

Love shine a light in every corner of my heart Let the love light carry, let the love light carry Light up the magic in every little part Let our love shine a light in every corner of our hearts

And we're all gonna shine a light together All shine a light to light the way Brothers and sisters, in every little part Let our love shine a light in every corner of our hearts

Love shine a light in every corner of the world Let the love light carry, let the love light carry Light up the magic, for every boy and girl Let our love shine a light in every corner of the world

And we're all gonna shine a light together All shine a light to light the way Brothers and sisters, in every little part Let our love shine a light, in every corner of our hearts


Lichtstraal 20: Samen verwonderen en samen kijken naar de sterrenhemel, is samen in verbinding het Licht bewonderen.

Kijk jij ook zo graag naar de lichtpuntjes aan de donkere hemel?

Vandaag is het de één na kortste dag. Morgen vindt er naast de winterzonnewende een bijzondere planetaire gebeurtenis plaats. De grootste planeten Saturnus en Jupiter staan in een zeldzame lijn aan de sterrenhemel. Het is al bijna 400 jaar geleden (1623) dat ze zo dicht bij elkaar stonden.

Ik verwonder me over het universum, over de invloed van de planeten op ons, op de wereld. Was vroeger het enige wat ik wist mijn sterrenbeeld Kreeft en de steelpannetjes; de Grote en Kleine Beer, inmiddels weet ik dat alles van invloed is op alles, dat alles en iedereen met elkaar verbonden is!

Naast de energie veranderingen die deze bijzondere gebeurtenis teweegbrengt, vind ik het een geweldig idee dat er duizenden of miljoenen of misschien wel miljarden mensen naar diezelfde planeten kijken. Naar diezelfde lichtjes aan de sterrenhemel. Wat een verbinding! Stel dat we allemaal tegelijkertijd (tussen 17.15 en 18.15 uur naar het zuidwesten) met verwondering en liefde naar dit moment, deze grote conjunctie van de planeten kijken… dan stroomt er ontzettend veel Licht energie door het universum. Wist je dat conjunctie verbinding betekent?


Lichtstraal 21: We groeien naar meer LIcht. Een dag van verbinding, van je Licht verspreiden, van Licht ontvangen, van vertrouwen op lichtere tijden.

Vandaag een bijzondere dag, de kortste van het jaar, de winterzonnewende en daarnaast een grote gebeurtenis in het universum. We stappen allemaal samen het Aquariustijdperk in. Wauw! In het westen zijn we afgedwaald van de verbinding met de natuur. Vele volkeren en culturen zijn zich bewust van deze dag en vieren het met rituelen en meditaties. Duizenden jaren geleden was deze gebeurtenis al bekend en nu is het moment daar. Misschien merk je er helemaal niets van, misschien juist heel veel. Alles is oké. Ik voelde gisteren en vandaag tijdens de meditaties de verbinding, en het licht wat binnenstroomt. Ik voel me blij en vol vertrouwen. Ik voel de lichtere energie van vandaag. Voor mij is het zeker; we gaan letterlijk lichtere tijden tegemoet.

Vandaag deel ik 21 mini luisterkind afstemmingen uit. Voor mij voelt dat ook als het verspreiden van Licht omdat ik weet dat dit dankbaar wordt ontvangen.


Lichtstraal 22: Samen zijn we sterk en kunnen we het Licht bundelen en laten stralen.

De kracht van samen.

Velen voelen zich niet blij. Een andere kerst in het vooruitzicht dan anders. Alleen. Maatregelen waar we ons aan moeten houden. Verdeeldheid onder de mensen. Ziekte. Donker. Ik ken dat gevoel niet heel diep eerlijk gezegd, maar ervaar wel het collectief. Juist daarom heb ik sterk de behoefte om Licht de wereld in te stralen, vandaar ook elke dag in december een Lichtstraal natuurlijk. Vandaag wil ik delen dat ik me geweldig voel. Ik kan niet anders zeggen. Ik geniet na van de lichtbundel die er gisteravond over de wereld ging. Zovele mensen die zich bewust zijn van het licht wat ze zijn en kunnen brengen in de wereld, waren hier gezamenlijk mee bezig. Wat een power heb ik ervaren. Een groot contrast. Dat is de kracht van samen, van het collectief. Samen zijn we sterk. Richten we ons massaal op angst en donker? Het verspreid zich als een olievlek. Richten we ons massaal op liefde, vrede en licht? Ik zie dat als alle lichten samen die een hele grote krachtige lichtbundel de wereld in stuurt en langzaam het donker doet verdwijnen.


Lichtstraal 23: Een bijzonder liefdevol moment tovert een glimlach op je gezicht en laat je stralen.

Wat is jouw stralendste moment?

Vandaag is mijn oudste zus 45 jaar getrouwd en dat brengt mijn gedachten even terug naar mijn eigen trouwdag. De dag dat ik me het allermooiste voelde, dat ik me het middelpunt voelde, dat ik me intens gelukkig voelde. Ongeveer 225 kinderen die ongeduldig voor het stadhuis stonden te wachten totdat wij door de deur verschenen en vervolgens ons uit volle borst toe zongen. Een ereboog met gekleurde linten en allemaal blije gezichten. Eén van de mooiste en hartverwarmende momenten in mijn leven. Het kan niet anders dan dat ik stráálde. Op zo’n moment wanneer je liefde, geluk en vrede ervaart straal je één en al licht uit. Het leuke is, het spiegelt je licht ook weer terug. Het steekt aan. Ben je blij en gelukkig dan heeft dat effect op de ander. Geef je een oprechte glimlach dan doet dat iets met de ander. Denken aan een bijzonder fijn en liefdevol moment in je leven tovert een glimlach op je gezicht. Vandaag is het een natte donkere dag, maar met een stralend gezicht en een glimlach kun jij het een beetje vrolijker kleuren. Ik wens jullie een stralende dag


Lichtstraal 24: Op kerstavond steken we de kaarsen aan en verbinden we ons met het Licht wat Vrede en Liefde is.

Vanavond Kerstavond. In mijn kindertijd was dat zo’n beetje de meest bijzondere avond van het jaar geloof ik. In ons dorpje Dedgum vierden we vanaf 17.30 uur in de kerk het kerstfeest. Weken van tevoren waren we al aan het oefenen voor het kerstspel. Het spel en de spanning bouwde zich langzaam op tot Kerstavond. Verkleed als Jozef, Maria, Wijze, herder, schaap, ezel of os zaten we met het zicht op een geweldig grote kerstboom in een volle kerk te wachten op wat komen zou. Voor in de kerk lagen de ingepakte boeken, de sinaasappel met een rolletje drop, de chocola, kerstkrans al op ons te wachten.

Zingen, toneelspelen, mooi versierde kerk, de cadeautjes en de warme chocolade melk. Mijn vader was er nooit bij, die moest de koeien melken, maar bij thuiskomst had hij de tafel gedekt met een kerskleed, met druivensap als rode wijn op tafel. Bijzondere en warme herinneringen.

Op Kerstavond verspreiden we collectief het licht. Overal werden kaarsjes met aandacht aangestoken en werd er gezongen over Vrede op Aarde en over het Licht. Dit jaar is het allemaal anders, maar ik weet dat er wereldwijd kaarsjes worden aangestoken en op deze avond mensen zich met elkaar verbinden om het Licht de wereld in te sturen.


Lichtstraal 25: Kerst geeft verbinding met hart en ziel.

Waar denk jij aan bij Kerst? Iedereen heeft zijn eigen unieke fijne of pijnlijke herinneringen aan Kerst. Ik denk bij Kerst o.a. aan Vrede. Verbinding. Verwondering. Versiering. Verlichting. Vermoeidheid.

In eerste instantie roept Kerst bij mij met het gevoel op van samenzijn, mooie lichtjes en lekker knus bij de houtkachel, genieten van muziek. In de tijd dat ik lid was van een muziekkorps en een koor en voor de klas stond, was dat daarnaast ook erg druk. Neem daarbij nog eens het versieren van het huis, de klas, de foto etalage van mijn man, het verzorgen van het eten, dan was voor mij de maat vol. In de kerstvakantie ben ik vaak ziek geweest en moest ik bijtanken. Dit jaar is het rustigere dan ooit en eerlijk gezegd geniet ik daarvan. Ik voel me vrij en ben trots op onze meiden. Vanavond een diner verzorgen samen met mijn dochter Marije is alleen maar leuk. Gerda in Portugal maakt haar eigen herinneringen en is ook helemaal prima. Verbinding is er voor mij altijd, ook al zijn mijn dierbaren aan de andere kant van de wereld of niet meer hier in deze dimensie.


Lichtstraal 26: Hartsverbinding geeft je een goed gevoel, helpende inzichten en het laat je Licht stralen.

Wat is verbinding voor jou?

Gisteren vertelde ik dat Kerst voor mij vooral met verbinding te maken heeft. Verbinding met mijn naasten in eerste instantie. Maar voor mij is verbinding meer. Misschien wel bijna alles. Draait het niet om verbinding? Verbinding met mijzelf, met mijn lichaam en met mijn hart en ziel. Hartsverbinding. Zielsverbinding. Verbinding met de Bron, God, Al, de Levensenergie of hoe je die ook maar wilt noemen. Mij verbinden met de Energie, met het Licht wat leven is.

In mijn werk verbind ik mij met de cliënt, van hart tot hart, op zielsniveau. Vanuit die verbinding komen er de prachtigste en duidelijkste inzichten en oplossingen naar voren. Ik voel me zielsgelukkig dat ik die verbinding kan maken en daarmee anderen kan helpen. Hier wordt ik blij van en dat deel en leer ik je graag. Deze diepe verbinding doet het Licht in mij stralen. Welke verbinding doet jouw Licht stralen?


Lichtstraal 27: De wind door je gedachten geeft ruimte voor Licht en Liefde.

Welke gedachten wil jij met de wind weg laten waaien?

Vandaag regeert storm Bella in ons landje. Oude takken laten los, rommel blaast weg. In de windstoten is het erger en sneuvelt er meer. Vandaag even niet met het hondje naar het bos, ook al kan buiten wandelen in de harde wind best wel fijn zijn. Ik kan me nog een keer herinneren dat ik als kind niet de kracht had om tegen de wind in te komen. Alleen kruipend kwam ik verder.

Wind tegen of wind mee, dat maakt een groot verschil. Zit je in een periode van wind tegen, dan zijn het vaak de vele gedachten die je door het hoofd gonzen. Er is dan weinig ruimte voor fijne gedachten. Letterlijk de frisse wind er doorheen laten waaien kan dan heel verhelderend zijn. Dan ontstaat er meer ruimte in je hoofd, meer ruimte voor fijne gedachten, meer ruimte voor Licht en Liefde. Dus laat de wind maar waaien.


Lichtstraal 28: Je maakt je dag zonniger en lichter m.b.v. meditatie en je mindset.

Hoe maak jij je dag langer en lichter?

Vandaag kwam de zon op om 8.49 en gaat onder op 16.35, afhankelijk van waar je woont. Woon je in Vlissingen dan duurt de dag ongeveer 10 minuten langer dan in Groningen. Nu, een week na de kortste dag, duurt de dag 5 minuten langer. Merk jij het op? Het is nu nog een klein verschil. Het grootste verschil in beleving wordt veroorzaakt door wel of geen zichtbare zon. Is het een lichte stralende dag dan duurt die voor ons gevoel veel langer dan een sombere druilerige dag. Ik maak er vandaag een stralende, vrolijke, lichte dag van. Hoe meer licht van buiten naar binnen, hoe meer licht van binnen naar buiten. Je kunt dat zelf regelen met behulp van meditatie en vooral ook door je mindset. Ik wens je een heerlijke Lichte dag.


Lichtstraal 29: Zie het Licht in de ogen van het kind, zie het Licht in jouw ogen.

Shine like a child.

Kleine kinderen zijn vaak het zonnetje in huis. Ze toveren een lach op je gezicht, maken je dag vrolijk en betekenisvol. Daar hoeven ze niets voor te doen. Ze zijn puur, zichzelf, onbevangen en leven zonder zorgen. Ze hoeven hun innerlijke zon niet te activeren, die is al actief. Je ziet het in hun ogen. Ze leven niet vanuit hun hoofd, maar vanuit hun hart. Ze zijn puur kind.

Wij kunnen van kinderen leren. We mogen zijn als een kind. Stralen als de zon, puur en helemaal onszelf. Denken aan het pure onbevangen kind wat je was, je innerlijke kind, kan helpen. Of kijk in de spiegels die kinderen voor ons willen zijn. Lach, straal en shine like a child. Kijk in de ogen van een kind en zie het Licht. Kijk in de spiegel in de ogen van jezelf en zie het Licht.


Lichtstraal 30:


Lichtstraal 31:


157 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Uniek

Comments


bottom of page