top of page

De B was het Begin

Zondagmiddag. Ik blader mijn tekenmappen door. Alweer bijna 10 jaar geleden dat ik ben begonnen met intuïtief tekenen. De eerste tekening is van maart 2012. Nieuwe pastelkrijtjes, een blanco tekenblok en toen geen idee wat ik moest gaan tekenen! Volg je gevoel, hoorde ik een stemmetje in mijn hoofd zeggen. Kies de kleuren op je gevoel. Lijnen zetten op je gevoel. Niet denken maar doen.

Uiteindelijk werd het de letter B. De B van Baukje. Wel erg simpel, vond ik toen...!

En toch... als ik er nu naar kijk Borrelen er nog vele woorden met een B naar Boven. Het is ook de B van Begin, van Bewustzijn, Bewustwordingsprocessen, Bron, Blokkades, Blij, Bewust Wijs, ik Ben.

Ik kijk nog eens Bewust naar de tekening en probeer de Boodschap te ontdekken. De vrolijke Bolle B lijkt op een dansend poppetje met de Buik vol geel en oranje. Oranje staat voor vrolijkheid en enthousiasme, maar ook voor creativiteit. Met het geel erbij Bulkt het poppetje van vrolijkheid, Blije energie, wijsheid, nieuwsgierigheid en creativiteit. De groene takken eromheen geven groei aan.


Nu pas besef ik dat ik zélf dit vrolijke poppetje ben! Het kind in mij. De vele tekeningen die ik hierna heb gemaakt, hebben me geholpen onbewuste wijsheid zichtbaar te maken. Soms begrijp ik een tekening niet, soms pas na een tijdje, soms raakt het me als het klaar is. In ieder geval heb ik vele tekeningen gemaakt die me verder hebben geholpen op mijn weg van mijn hoofd naar mijn hart, op mijn weg van bewustwording.

De B was voor mij een Begin van de reis van mijn hoofd naar mijn hart.48 weergaven0 opmerkingen

תגובות


bottom of page